Johnny Depp
NOS NieuwsAangepast

'Big spender' Johnny Depp in acute geldnood

De Amerikaanse filmster Johnny Depp begint steeds meer op zijn filmkarakter Jack Sparrow uit Pirates of the Caribbean te lijken. Die heeft namelijk meestal ook geen cent te makken.

De acteur verkeert in acute geldnood en geeft zijn management daarvan de schuld. Hij eist 25 miljoen dollar van The Management Group (TMG) omdat het bedrijf zijn geld niet goed zou hebben beheerd. Volgens zijn managers ligt het eerder aan zijn eigen uitgavenpatroon dat hij nu op zwart zaad zit.

De Amerikaanse entertainment site Deadline.com wist beslag te leggen op de rechtbankstukken waarin TMG een boekje open doet over het uitgavenpatroon van Depp.

Lekker wijntje

Van minder dan 2 miljoen dollar per maand komt hij niet rond. Zijn 40-koppige leger aan bedienden kost hem alleen al 300.000 dollar per maand en voor zijn beveiliging moet hij maandelijks zo'n 150.000 dollar lappen.

Verder houdt hij ook van een lekker wijntje (30.000 dollar per maand) en reist hij het liefst in een privé-jet (200.000 dollar per maand).

Chateau

Er valt ook wel wat te reizen want de afgelopen 17 jaar kocht Depp voor meer dan 75 miljoen dollar 14 huizen op verschillende plaatsen in de wereld. Zo bezit hij een chateau in Zuid-Frankrijk, een paar eilanden in de Bahama's, een paardenboerderij in Kentucky en nog een aantal huizen in Hollywood en Los Angeles. Verder kocht hij voor 18 miljoen een 45 meter lange jacht en voor miljoenen aan luxe auto's.

Natuurlijk mag ook een kunstverzameling niet ontbreken. Depp is de eigenaar van zo'n 200 kunstwerken waaronder werken van Andy Warhol, Gustav Klimt, Amedeo Modigliani en andere meesters. Ook bezit hij zeventig gitaren en een gigantische Hollywood-verzameling met spullen van onder anderen Marilyn Monroe en Marlon Brando.

Kanon

Als hoogtepunt van zijn spilzucht wordt wel gezien dat hij voor 3 miljoen dollar de as van de overleden schrijver Hunter Thompson door een kanon boven Aspen liet uitstrooien.

Het moet wel gezegd worden dat de acteur zijn vermogen niet alleen voor zichzelf houdt; hij heeft de afgelopen jaren ook zo'n 10 miljoen dollar weggegeven aan familie en vrienden.

Salazar's Revenge

Mocht de rechtszaak niet in zijn voordeel worden beslist dan zal de filmster waarschijnlijk toch niet naar de voedselbank hoeven. Naar verwachting zal er binnenkort weer flink wat geld op zijn rekening staan als de nieuwe Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge uitkomt met Depp opnieuw in de hoofdrol als kapitein Jack Sparrow.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl