Sally Yates
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 31 januari: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Het wordt een overwegend bewolkte dag vandaag. Het blijft droog en de temperatuur schommelt rond de vijf graden. Vanaf morgen wordt het een stuk minder koud, met een uitschieter van elf graden op donderdagmiddag.

Pact CDA, SP en ChristenUnie over 'waardig oud worden'

CDA, SP en ChristenUnie vinden dat de ouderenzorg beter moet worden geregeld, voordat er verdere besluiten worden genomen over 'het voltooid leven'. Onder de kop 'Waardig ouder worden' hebben de drie partijen een pact gesloten.

Trump ontslaat interim-minister van Justitie na kritiek op inreisverbod

President Trump heeft waarnemend minister van Justitie Sally Yates ontslagen nadat zij zich had uitgesproken tegen het inreisverbod voor vluchtelingen uit zeven islamitische landen. Yates had de juristen van haar ministerie opgedragen om Trumps inreisverbod niet te verdedigen in de rechtbank.

De ontslagen minister van Justitie Sally Yates

Iraniërs op Schiphol vanwege inreisverbod VS

Zes Iraniërs verblijven sinds afgelopen weekend in een lounge achter de paspoortcontrole op Schiphol. Ze waren met KLM onderweg van Teheran naar de Verenigde Staten toen het inreisverbod van president Trump voor mensen uit zeven moslimlanden, waaronder Iran, van kracht werd.

Film.nl: het antwoord van de filmindustrie op piraterij

Tik de naam van een film of serie in en je ziet in een oogopslag of en waar je deze op een legale manier kunt kijken. Dat is de gedachte achter film.nl, een nieuwe website van de filmindustrie. De branche gaat zo de strijd aan met illegaal downloaden.

Fragment uit promospot

Ggz-onderzoek: de verwarde persoon bestaat niet

De 'verwarde persoon' die regelmatig opduikt in persberichten van de politie of discussies over de zorg, blijkt niet te bestaan. De term wordt door de politie gebruikt voor alles wat afwijkend is, zegt een ggz-onderzoeker in de Volkskrant. Slechts 30 procent heeft een psychische stoornis.

Verder vandaag...

Erfpachters demonstreren in Amsterdam voor het stadhuis. Ze protesteren tegen de nieuwe erfpachtregeling die het gemeentebestuur in de maak heeft. De tegenstanders van het plan vrezen dat erfpachters tienduizenden euro's duurder uit zullen zijn.

Twee mannen staan vandaag terecht voor de dood van Samir Erraghib uit IJsselstein. Hij werd in 2016 voor zijn huis doodgeschoten. Het OM gaat uit van een liquidatie en heeft 20 jaar cel geëist tegen het duo.

Prinses Beatrix is jarig en viert vandaag haar 79e verjaardag.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl