In samenwerking met
Omrop Fryslân
NOS Nieuws

Vijf verdachten opgepakt voor cocaïnehandel op Ameland

Op Ameland zijn vijf verdachten opgepakt voor de handel in aangespoelde cocaïne. De politie kwam hen op het spoor nadat twee weken geleden meerdere pakketjes langs de kust van het eiland aanspoelden.

Eilandbewoners werden opgeroepen aangespoelde pakketjes in te leveren op het politiebureau. In totaal werd er ongeveer drie kilo zuivere cocaïne binnengebracht, maar enkele eilandbewoners hadden andere plannen: zij gingen er in handelen.

De politie werd getipt over twee eilandbewoners van 26 en 43 jaar die een aangespoeld pakketje drugs probeerden te verkopen. Zij zijn aangehouden. Verder zijn nog drie verdachten op Ameland opgepakt voor hun mogelijke betrokkenheid bij de drugshandel. Het gaat om vrouwen van 30 en 22 jaar en een 16-jarige jongen.

Maastricht

Het spoor leidde daarna naar Maastricht. Daar werden een 41-jarige man en een 28-jarige vrouw uit die plaats aangehouden. In een huis in Maastricht werd later ruim een kilo cocaïne gevonden. De politie denkt dat deze drugs waren aangespoeld op Ameland.

Het is onduidelijk waar de aangespoelde coke vandaan komt. Volgens Omrop Fryslân kwamen de harddrugs uit Maastricht. De politie sluit meerdere aanhoudingen in deze zaak niet uit.

Advertentie via Ster.nl