Madonna
NOS NieuwsAangepast

'Madonna in Malawi voor nieuwe adoptie'

Madonna wil opnieuw twee kinderen uit het Zuid-Afrikaanse land Malawi adopteren, zeggen althans de autoriteiten in het Afrikaanse land. Het popidool (58) zou de aanvraagpapieren al hebben ingediend bij een rechter in Malawi.

Madonna zelf gaf een verklaring uit waarin ze het ontkende. Ze was weliswaar in Malawi, maar dat zou alleen voor haar vrijwilligerswerk zijn. Van een nieuwe adoptie zou geen sprake zijn.

Madonna heeft vier kinderen. In 1996 werd uit een relatie met haar fitnesstrainer dochter Lourdes geboren. Vier jaar later kreeg ze met filmmaker Guy Ritchie een zoon; Rocco. In 2006 en 2009 adopteerde ze twee jonge kinderen uit Malawi.

Aidsbaby

Madonna heeft sinds 2006 een band met Malawi. In dat jaar richtte ze Raising Malawi op, een stichting die scholen, weeshuizen en ziekenhuizen bouwt in dat land.

Tijdens haar verblijf in Malawi viel haar oog op een baby van 13 maanden (David Banta), van wie de moeder was overleden aan aids. Twee weken na zijn geboorte was hij in een weeshuis beland.

Kritiek op adoptie

Madonna regelde met de nog levende vader dat zij het kind zou adopteren en dat kwam haar op flinke kritiek te staan omdat ze daarmee alle adoptieregels aan haar laars lapte.

Later zei ze in een interview in Harper's Bazaar dat dat een dieptepunt in haar leven was. "Ik werd beschuldigd van ontvoering, kinderhandel, het omkopen van overheidsfunctionarissen, hekserij en wat niet meer. Ik had verwacht dat ik kritiek zou krijgen toen ik mijn boek Sex publiceerde en tongzoende met Britney Spears tijdens een gala. Maar dat ik ook gestraft zou worden voor het redden van het leven van een kind, dat had ik niet verwacht."

Drie jaar later kreeg ze toestemming om een tweede kind uit Malawi adopteren. Eerst wees een rechter het adoptieverzoek voor de 4-jarige Chifundo 'Mercy' James af omdat Madonna niet voldeed aan de eis dat ze minimaal anderhalf jaar in Malawi moest wonen. Het hooggerechtshof draaide die beslissing later terug.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl