Het Android-kantoor op de Google-campus
NOS NieuwsAangepast

Je hoeft apps niet meer te installeren: streamen kan nu ook

Streamen is onderdeel geworden van ons leven. We brengen uren door met muziek- en videodiensten waarvan de inhoud niet op je telefoon is opgeslagen, maar live wordt doorgestuurd. Google voert voor toestellen met besturingssysteem Android nu een soortgelijke functie in voor apps.

De internetgigant noemt dit ‘Instant Apps’. Stel je voor dat je rondloopt in een museum en graag extra informatie wil hebben. Het is dan niet nodig om een app te installeren waar de informatie in staat. Het stukje wat je nodig hebt streamen is dan logischer.

Daardoor hoef je apps die je eigenlijk nauwelijks gebruikt niet op je telefoon te installeren. Google gaat de functie eerst testen met een select groepje ontwikkelaars. Nieuwssite BuzzFeed, aanbiedingen-app Wish, livestream-app Periscope en videodienst Viki zijn de eerste apps die ermee werken.

Ontwikkelaars die niet meedoen aan de test kunnen de functionaliteit dus nog niet aanbieden. Google adviseert ze wel om hun app alvast klaar te maken voor de nieuwe functie.

Beschikbaarheid

De functie is beschikbaar voor alle Android-toestellen waar Android 4.1 (Jelly Bean) en hoger op staat. Dat betekent dat 97,9 procent van alle actieve toestellen ermee kan werken. Het gebeurt niet vaak dat een nieuwe functie voor zoveel toestellen tegelijk beschikbaar komt. Dat is in dit geval mogelijk omdat de techniek werkt via appwinkel Google Play en niet via het besturingssysteem van de telefoon.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl