NOS SportAangepast

Federer geeft Zverev geen kans op nieuwe stunt

Roger Federer heeft voor de dertiende keer in achttien deelnames de laatste vier van de Australian Open bereikt. De zeventienvoudig grandslamwinnaar won met 6-1, 7-5, 6-2 van Mischa Zverev.

Federer verslaat Zverev in drie sets

De Duitser had in de achtste finales met zeer aanvallend spel Andy Murray verrast, maar de nummer 50 van de wereld kwam er tegen Federer niet aan te pas. De Zwitser, die de vorige twee duels met de 29-jarige Zverev ook gewonnen had en in de laatste ontmoeting (Halle, 2013) zelfs geen game afstond, speelde vooral in de eerste set ijzersterk.

Weinig spanning

Federer serveerde goed, passeerde Zverev aan alle kanten en stond na twaalf minuten al met 5-0 voor. In de tweede set bood Zverev, die voor het eerst in de kwartfinales van een grandslamtoernooi stond, veel meer tegenstand.

Mischa Zverev tijdens de partij tegen Roger Federer

Zijn servicevolley kwam beter uit de verf, mede door enkele slordigheden van Federer. Zverev liep zelfs uit naar 3-1, maar de Zwitser herstelde direct de schade en sloeg op 5-5 nogmaals toe. De derde set leverde mooie punten op, maar door twee breaks van Federer bleef spanning uit.

Federer was na afloop niet ontevreden over zijn partij. Ook zijn kinderen hebben het naar hun zin in Australië, vertelde de Zwitser. "Ze zeggen steeds: papa, je moet niet verliezen. Wij willen hier nog niet weg."

Federer: mijn kinderen willen nog niet weg

Hoewel een van zijn dochters ook wel graag naar huis zou willen om te skiën. Federer: "Ik dacht: nou ja zeg... Geef me nog één wedstrijd, dan kan ik hier nog iets langer blijven. Ik denk dat ze het daar toch wel mee eens was."

Zwitsers onderonsje

Federer, die zich nu voor de 31ste keer bij de laatste vier op een grandslamtoernooi heeft geschaard, neemt het in de halve finale op tegen landgenoot Stan Wawrinka die eerder op de dag Jo-Wilfried Tsonga uitschakelde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl