De spelers van Sparta vieren de overwinning op PSV in de KNVB-beker
NOS SportAangepast

De sport van dinsdag bij de NOS

De kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi worden vandaag afgetrapt met een wedstrijd tussen twee van Nederlands oudste voetbalclubs: FC Volendam ontvangt Sparta Rotterdam aan De Dijk. Het duel is vanavond vanaf 20.45 uur te volgen in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 en via het liveblog op NOS.nl.

Woensdag wordt het bekertoernooi vervolgd met FC Utrecht-SC Cambuur en AZ-Heerenveen, donderdag staat nog Vitesse-Feyenoord op het programma.

Bereikt Federer de halve finales?

Ook bij de Australian Open zijn de kwartfinales aangebroken. De NOS kijkt vooral met aandacht naar de partij tussen Roger Federer en Mischa Zverev, die in de achtste finales verrassend Andy Murray uitschakelde.

In het Sportjournaal en op NOS.nl is een samenvatting van die wedstrijd te zien.

Elfstedentocht bij Langs de Lijn EO

Behalve bekervoetbal is er in de uitzending van Langs de Lijn En Omstreken ook aandacht voor de Elfstedentocht. Vrijdag is het precies 100 jaar geleden dat de derde Tocht der Tochten werd verreden.

De Elfstedentocht van 1917 is de eerste waarvan ook beelden bestaan: historicus en journalist Marnix Koolhaas komt erover vertellen. Ook Rien van der Schaft, de nieuwe bondscoach van de dressuurruiters, is te gast.

De uitzendingen van dinsdag 24 januari

TijdProgrammaWaar?
13.10 uurLunchjournaalNPO 1
18.45 uurSportjournaalNPO 1 en NOS.nl
20.30 uurLangs de Lijn En OmstrekenNPO Radio 1
22.40 uurNieuwsuurNPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl