Fernando Gaviria verslaat Elia Viviani in de eerste etappe
NOS WielrennenAangepast

Gaviria wint chaotische eerste etappe in San Juan

Fernando Gaviria heeft de eerste etappe in de Ronde van San Juan gewonnen. De Colombiaanse sprinter van QuickStep was in de spurt veel te sterk voor Elia Viviani. Omdat Sky niet meedoet in deze koers, rijdt Viviani hier in het shirt van de Italiaanse nationale selectie.

In de laatste kilometers was het chaos troef. Een groot deel van het peloton was pardoes de verkeerde kant op gereden. Wielrenners moesten van hun fiets, sprongen als volleerde veldrijders over een vangrail en reden door het gras.

Tom Boonen, bezig aan zijn laatste seizoen, zat wel op het goede deel van het parcours en trok de sprint fantastisch aan voor zijn ploeggenoot. Gaviria ging van kop af aan en zag zijn zege niet meer in gevaar komen. Nicolas Marini werd derde.

Toppers aan de start

Onder anderen Vincenzo Nibali, Bauke Mollema, Rui Costa en Filippo Pozzato rijden in Argentinië hun eerste koers van het jaar. Woensdag staat er een korte tijdrit op het programma, vrijdag ligt de finish op 2.565 meter hoogte. De ronde van San Juan duurt tot en met zondag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl