Tunesiër Ferjani Sassi (r) in duel met Willard Katsande van Zimbabwe

Afrika Cup: Tunesië door, Algerije naar huis

Tunesië heeft de kwartfinales van de strijd om de Afrika Cup bereikt dankzij een 4-2 zege op Zimbabwe. Door die zege was het land niet afhankelijk van het resultaat bij Senegal-Algerije (2-2).

Met wat geluk opende Naim Sliti na negen minuten de score. Hij schoot tussen de benen van Onismor Bhasera en via het bovenbeen van Elisha Muroiwa de bal achter Tatenda Mkuruva. Tunesië liep daarna snel uit, maar vlak voor rust wist Knowledge Musona uit een fraaie aanval iets terug te doen. Wahbi Khazri nam de spanning echter weg door een penalty te benutten.

Papakouli Diop viert zijn goal tegen Senegal

Algerije moest winnen om nog kans op de volgende ronde te maken en hopen dat Tunesië niet zou winnen. De Algerijnen kwamen tegen het al geplaatste Senegal ook op voorsprong, tweemaal zelfs, maar Papakouli Diop en Moussa Sow zorgden met droge schuivers toch voor de uitschakeling.