NOS VoetbalAangepast

Topscorer, hattrick tegen PSV en toch baalt Reza

Hattrick-held Ghoochannejhad baalt, maar staat niet met lege handen

Het is niet veel spelers gegeven, een hattrick produceren in Eindhoven tegen PSV. Reza Ghoochannejhad presteerde het. Maar voldoende voor de zege was het niet want PSV stapte met 4-3 als winnaar van het veld tegen Heerenveen.

Reza: "Dat is heel zuur. Als je na 88 minuten met 3-2 voorstaat en dan toch verliezen.... Heel onwerkelijk. En dan heeft PSV ook nog een strafschop gemist."

Katapult

De Iraanse spits van Heerenveen vertelt zijn bizarre verhaal met de wedstrijdbal onder de arm. Vorige week twee goals, nu weer drie. Reza katapulteert zichzelf door de topscorerslijst, die hij nu samen met Feyenoorder Nicolai Jørgensen aanvoert. Beiden maakten twaalf goals.

"Dat is een mooi gegeven. Tegen PSV vond ik vooral het eerste doelpunt een mooie. Technisch heel goed. Het was een mooie aanval, opgezet met Sam Larsson. Ik kan het goed vinden met hem. De verwachting is dat hij blijft. Sam is een belangrijke speler. Het klikt tussen hem en mij, op het veld en daarbuiten. Hij is een goeie jongen."

Iran

De verrichtingen van Reza Ghoochannejhad worden in Iran op de voet gevolgd. Als spits van het nationale elftal liggen zijn prestaties onder een vergrootglas. "In Iran wordt alles uitgezonden. Ze weten alles bij wijze van spreken eerder dan ik. Ze zijn daar zeer goed op de hoogte."

Spelers met een hattrick bij en tegen PSV

Naam spelerDuelUitslag
Hans VerhagenPSV - Blauw Wit (8-12-1963)5-3
Wietse VeenstraPSV - Go Ahead (6-9-1964)3-4
Piet KeizerPSV - Ajax (2-9-1972)0-3
Ruud GeelsPSV - Ajax (23-4-1978)2-3
Reza Ghoochannejhad PSV - Heerenveen (22-1-2017)4-3

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl