Gisteren werd er volop geschaatst. Voor vandaag waarschuwt Weerplaza voor het midden van het land
NOS NieuwsAangepast

Bibberen in Twente, maar Midden-Nederland hoeft niet te krabben

In Twente was de afgelopen nacht de koudste van deze winter. Volgens Weerplaza werd in Enschede een temperatuur van -10,8 gemeten. Er is dan sprake van strenge vorst.

Op 6 januari kwam de temperatuur in Twente ook al onder de -10, maar toen werd het -10,3. Overigens waren er grote verschillen afgelopen nacht. In de strook van Almere naar Eindhoven bleef de temperatuur een groot deel van de nacht zelfs boven het vriespunt.

Conditie natuurijs

Weerplaza waarschuwt voor de conditie van het natuurijs in het midden van het land. Gisteren kon er op sommige sloten en plassen worden geschaatst, maar voor vandaag raadt het weerbureau dat af. In het oosten van het land en Limburg is het ijs dikker.

De KNSB beschikte vanochtend nog niet over actuele informatie. De bond waarschuwde al het hele weekend voor het schaatsen op natuurijs. "Zeker met de grote verschillen in temperatuur is het belangrijk dat mensen zich goed laten informeren. Bij de lokale ijsclub zijn ze het beste op de hoogte van de ijsdikte in de buurt", zegt Ramon Kuipers, natuurijscoördinator van de KNSB.

Weerplaza verwacht dat het winterweer de rest van de week nog zal aanhouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl