Juventus wint topper, maar Roma blijft in het spoor

Juventus heeft thuis de topper tegen Lazio gewonnen. De koploper in de Serie A klopte de nummer vier met 2-0. AS Roma won op eigen veld met 1-0 van Cagliari en hield de achterstand op Juventus daarmee op een punt.

Gonzalo Higuaín heeft gescoord voor Juventus

Juve kwam al na vijf minuten op 1-0 via Paulo Dybala, die met een schitterende volley vanaf de rand van het strafschopgebied doelman Federico Marchetti het nakijken gaf. Nog geen kwartier later maakte Gonzalo Higuaín er 2-0 van op aangeven van Juan Cuadrado.

Lazio, met Stefan de Vrij in de basis, kwam halverwege de eerste helft bijna langszij, maar de inzet van Sergej Milinkovic-Savic zeilde net naast. Juventus bleef daarna de gevaarlijkste ploeg, maar een derde treffer bleef uit.

Ook Roma wint

Edin Džeko bezorgde Roma een 1-0 thuisoverwinning op Cagliari. Hij maakte tien minuten na rust het enige doelpunt van de wedstrijd. Kevin Strootman deed de hele wedstrijd mee.

Kevin Strootman en Edin Džeko

Internazionale klom over stadgenoot AC Milan heen naar de vijfde plaats door een 1-0 overwinning bij Palermo. João Mário scoorde in de tweede helft. Het was de zesde competitiezege op rij voor de club die in het najaar trainer Frank de Boer ontsloeg.

Milan keek thuis tegen Napoli al na negen minuten tegen een achterstand van 2-0 aan en kwam die niet meer te boven: 1-2. Lorenzo Insigne en José Callejón scoorden voor Napoli en Juraj Kucka voor Milan.