Maikel van der Werff in duel met Alexander Sørloth

Foor redt punt voor Vitesse bij FC Groningen

FC Groningen en Vitesse hebben in een matige wedstrijd in de Euroborg met 1-1 gelijkgespeeld.

De gretige thuisploeg kwam snel op 1-0; Vitesse verdedigde beroerd uit en de bal viel voor de voeten van Ruben Jenssen, die via het lichaam van Leerdam raak schoot.

Nadat Hans Hateboer een enorme kopkans had verprutst na een panklare voorzet van Simon Tibbling, was het laatste kwartier voor Vitesse, dat via Adnane Tighadouini de paal raakte. Vlak voor rust rook ook Ricky van Wolfswinkel aan de 1-1, maar Sergio Padt keepte attent.

De gelijkmaker viel na rust door de vrijstaande Navarone Foor na een prima voorzet van Milot Rashica. In het laatste half uur golfde het spel weliswaar op en neer, maar kansen werden er bijna niet gecreëerd.

Foor kreeg vlak voor tijd rood na een wilde tackle.