Heung-min Son juicht na de 2-2 tegen Manchester City

Tottenham maakt achterstand goed in spektakelstuk tegen City

Manchester City heeft in de Premier League een zege tegen Tottenham Hotspur uit handen gegeven. De ploeg van coach Josep Guardiola verspeelde in eigen huis een 2-0 voorsprong: 2-2.

City domineerde voor rust, maar vooral Hugo Lloris was een sta-in-de-weg. Toch ging de keeper kort na rust echter tweemaal in de fout bij de Spurs, waar Vincent Janssen niet bij de selectie zat.

Eerst schatte Lloris een lange bal van Kevin De Bruyne niet goed in, waarna Leroy Sané scoorde. Even later liet de Franse sluitpost een voorzet uit zijn handen vallen. De Bruyne profiteerde simpel.

Josep Guardiola druk langs de lijn
    Aanwinst Gabriel Jesus vierde zijn 3-2 al, maar die goal werd afgekeurd wegens buitenspel

Spurs, die nog weinig klaar gespeeld hadden, rechtten de rug. Deli Alli kopte de 2-1 binnen na een goede voorzet van vleugelverdediger Kyle Walker en in de slotfase scoorde Heung-Min Son na een combinatie tussen Christian Eriksen en Harry Kane, die zijn honderdste competitieduel speelde voor Spurs.

Zeven minuten voor tijd dacht invaller Gabriel Jesus een droomdebuut te maken, met de winnende voor City. Hij liep al juichend weg, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

Chelsea lachende derde

Zonder te spelen is Chelsea de grote winnaar van de zaterdag geworden. De koploper zag de concurrentie punten verspelen en treedt zelf zondagmiddag aan tegen laagvlieger Hull City.

De voorsprong van de ploeg van Antonio Conte op nummer twee Tottenham is zes punten.