Fernando Llorente viert zijn goal tegen Liverpool

Swansea stunt in Liverpool, recordgoal Rooney goed voor punt

De Engelse nummer drie Liverpool is in eigen huis pijnlijk onderuitgegaan tegen hekkensluiter Swansea City: 2-3. Vanaf de aftrap dicteerde Liverpool het duel, maar meer dan twee kansjes (kopbal Emre Can, fraaie omhaal Adam Lallana) leverde dat niet op.

Namens Swansea (met Leroy Fer in de basis) raakte Tom Carroll via Dejan Lovrens knie de paal. Na de rust ontbrandde het duel. Swansea sloeg toe via Fernando Llorente, die scoorde met een puntertje en een kopbal: 0-2.

Assist Wijnaldum

Roberto Firmino deed direct iets terug en maakte even later prachtig gelijk uit een voorzet van Georginio Wijnaldum, die de bal meenam met de arm.

Swansea deelde opnieuw een tik uit via Gylfi Sigurdsson, had geluk toen Lallana op de lat kopte en hield zowaar stand.

Fernando Llorente viert zijn treffer tegen Liverpool

United met hakken over de sloot

Erik Pieters, Bruno Martins Indi en invaller Ibrahim Afellay dachten met Stoke City lange tijd te gaan winnen van Manchester United met Daley Blind. Pieters had een belangrijk aandeel in de treffer van Stoke.

In de 19de minuut stoomde de linksback op in het vijandelijke zestienmetergebied en gaf tegen de achterlijn aan een strakke voorzet die via Juan Mata achter doelman David De Gea belandde.

Erik Pieters viert de 1-0, links baalt Juan Mata

Vlak voor tijd was Jesse Lingard nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn afstandsschot ging via de lat over. Invaller Rooney bezorgde zijn ploeg alsnog een punt, door in blessuretijd een wereldgoal te maken vanuit een vrije trap.

Rooney krulde de bal van buiten de zestien fraai binnen bij de tweede paal. Een jubileumgoal, want het was de 250ste van de 31-jarige Rooney in het shirt van United. Daarmee is hij sir Bobby Charlton voorbij als topscorer aller tijden.

Mourinho: 24 uur praten over record Rooney, dan is het genoeg

Uitslagen Engeland zaterdag 21 januari

Liverpool Swansea 2-3
Bournemouth Watford 2-2
Crystal Palace Everton 0-1
Middlesbrough West Ham United 1-3
Stoke City Manchester United 1-1
West Bromwich Albion Sunderland 2-0
Manchester City Tottenham Hotspur 18.30 uur

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl