Mario Balotelli is boos
NOS VoetbalAangepast

Balotelli: is racisme legaal in Frankrijk?

Niet voor het eerst heeft Mario Balotelli te maken gekregen met racisme. De spits van de Franse koploper Olympique Nice zou vrijdagavond racistisch bejegend zijn door supporters van Bastia. De spits van Olympique Nice roept de instanties in Frankrijk op een onderzoek in te stellen.

"We kunnen leven met het resultaat van gisteren", schrijft Balotelli na de 1-1 op Instagram. "De scheidsrechter was ook goed. Ik heb alleen een vraag voor de mensen in Frankrijk. Is het normaal dat de fans van Bastia oerwoudgeluiden maken en niemand van de commissies ingrijpt? Is racisme legaal in Frankrijk? Of alleen in Bastia?"

Het is niet voor het eerst dat Balotelli te maken krijgt met racisme. In 2013 werd hij als speler van AC Milan racistisch bejegend door fans van AS Roma.

Kick It Out, een organisatie die racisme in het voetbal wil tegengaan, berekende dat Balotelli in 2015 meer dan 8.000 discriminerende posts ontving via sociale media. Meer dan de helft daarvan was openlijk racistisch.

Mario Balotelli probeert op 12 mei 2013 het publiek van AS Roma tot zwijgen te brengen.

Ook is het niet voor het eerst dat supporters van Bastia in opspraak komen. In het seizoen 2007/2008 kreeg de Corsicaanse club, die overigens een donkere man in het clublogo voert, twee punten in mindering wegens racistische spreekkoren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl