NOS SchaatsenAangepast

Dubbelslag voor Roest op de 1.500 meter

De 1.500 meter bij de KPN NK allround is overtuigend gewonnen door Patrick Roest. In een rechtstreeks duel versloeg hij Jan Blokhuijsen, zijn grootste concurrent voor de Nederlandse titel. Daarmee nam Roest ook de koppositie over in het algemeen klassement van de regerend Nederlands kampioen allround.

NK allround: 1.500 meter (m)

Roest kwam na 1.46,36 over de streep, titelverdediger Blokhuijsen noteerde de tweede tijd (1.47,80). Marcel Bosker was goed voor de derde tijd in Heerenveen: 1.48,02. Hij klom, mede door het afzeggen van de zieke Koen Verweij, naar de derde plaats in het algemeen klassement.

Met 0,88 seconde voorsprong op Blokhuijsen staat de 21-jarige Roest zondag aan de start van de afsluitende 10.000 meter. Bosker heeft een achterstand van 25,30 seconden op Roest.

Het klassement van de NK allround (m) na de 1.500 meter

Naast de Nederlandse titel is er ook nog één startbewijs te verdienen voor de WK allround, die op 4 en 5 maart in Hamar (Noorwegen) worden gehouden.

Douwe de Vries en Sven Kamer ontbreken in Heerenveen. Zowel Kramer als Blokhuijsen heeft al een startbewijs voor de WK allround. Patrick Roest heeft de beste papieren om het laatste ticket voor Hamar te bemachtigen. Koen Verweij, de andere kanshebber, meldde zich zaterdag af voor de rest van het toernooi vanwege ziekte.

De afsluitende 10.000 meter wordt zondag vanaf 13.00 uur verreden in Heerenveen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl