Karolina Pliskova
NOS SportAangepast

Plísková ontsnapt tegen Ostapenko, makkelijke dag voor Serena

Karolína Plísková heeft met de hakken over de sloot de vierde ronde bereikt op de Australian Open. De verliezend finaliste van de US Open won ondanks een 5-2 achterstand in de derde set met 4-6, 6-0, 10-8 van Jelena Ostapenko.

De Tsjechische Plísková had op weg naar de derde ronde maar vier games afgestaan, maar ditmaal werd ze stevig getest. De pas 19-jarige Letse Ostapenko had in de rally's vaak de overhand, vooral door de kwetsbare backhand van Plísková (5) op te zoeken.

Ostapenko kwam met een dubbele break op 5-2 in set drie, maar maakte het niet af. Plísková,die vooral op haar sterke service leunde, miste een matchpoint op 6-5, maar sloeg op 9-8 alsnog toe.

Serena Williams

Serena Williams heeft eens te meer aangetoond dat ze op de Australian Open de grote favoriet voor de titel is. In de derde ronde had de Amerikaanse geen kind aan haar landgenote Nicole Gibbs: 6-1, 6-3.

Zesvoudig winnares Williams had het met de loting in Melbourne niet getroffen. Zo ontmoette ze in de eerste twee rondes de voormalig toptienspeelsters Belinda Bencic en Lucie Safárová. Die partijen won ze vrij eenvoudig, waarna in de derde ronde een makkie wachtte.

Gibbs is de nummer 92 van de wereld en kon haar tegenstandster geen pijn doen. Williams verloor een keer haar opslag, toen ze voor de wedstrijd serveerde. Dat vlekje werd echter snel weggewerkt.

Jekaterina Makarova

Jekaterina Makarova bereikte eveneens de vierde ronde. De Russin won in een wonderlijke, maar zeer vermakelijke en spannende partij van de als zesde geplaatste Dominika Cibulková met 6-2, 6-7 (3), 6-3.

Makarova (als 30ste ingeschaald) had de drie voorgaande ontmoetingen verloren, maar kende ditmaal een geweldige start. Bij een 4-0 voorsprong in de tweede set gingen de zenuwen echter meespelen.

Cibulková,verliezend finalist in 2014, knokte zich terug met vijf games op rij en leek met de winst in set twee het tij gekeerd te hebben. Maar ineens bleek Makarova haar tweede adem gevonden te hebben en benutte ze in de heerlijke derde set haar eerste matchpoint.

Jennifer Brady

Makarova's dubbelspelpartner Jelena Vesnina verging het een stuk minder. De als veertiende geplaatste Russin moest het onderspit delven tegen de onbekende Amerikaanse Jennifer Brady.

De 21-jarige Brady stond nooit eerder op een grandslamtoernooi en worstelde zich in Melbourne via drie driesetters door de kwalificatie. Ook in de tweede ronde moest ze tot het uiterste gaan (10-8 in de derde set tegen Heather Watson) maar tegen Vesnina ging het eigenlijk vrij simpel.

Brady sloeg de ene na de andere ace en hield de afzwaaiers binnen de perken. Dat gold niet voor Vesnina, die met 39 onnodige fouten een off-day had.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl