Douglas Costa viert een feestje na een goal van Robert Lewandowski

Bayern München ontsnapt in blessuretijd

Koploper Bayern München heeft bij de hervatting van de Duitse Bundesliga een moeizame 2-1 zege geboekt bij SC Freiburg.

Bayern had aanvankelijk de grootste moeite om op het glibberige, bevroren veld overeind te blijven. Al na vier minuten profiteerde Freiburg: Janik Haberer scoorde na slecht uitverdedigen van de bezoekers. Kort daarop kreeg Arjen Robben zijn eerste kans, maar zijn poging ging over. Daarna heerste Bayern en Robert Lewandowski volleyde uit een hoekschop raak: 1-1.

Na rust nam de Beierse druk toe. Keeper Alexander Schwolow tikte een schot van Robben fraai uit de kruising en zag de Nederlander in het zijnet schieten. Na twee grote kansen voor Freiburg scoorde Lewandowski toch nog in blessuretijd.

Het was koud op de bank in Freiburg: -8 graden. Dit is overigens Franck Ribéry