Steven Gerrard is terug bij Liverpool
NOS VoetbalAangepast

Gerrard als jeugdtrainer terug bij eeuwige liefde Liverpool

Het kon ook bijna niet anders: clubicoon Steven Gerrard keert terug bij zijn geliefde Liverpool. De inmiddels gestopte voetballer krijgt een rol in de jeugdopleiding.

Op het jeugdcomplex in Kirkby gaat Gerrard vanaf februari aan de slag als jeugdtrainer, maar daarbij krijg hij een 'brede rol' in de ontwikkeling van jeugdspelers. Het is nog onduidelijk hoe die werkzaamheden er concreet uit gaan zien.

De 36-jarige Gerrard doorliep de gehele jeugdopleiding van 'The Reds', om in 1998 zijn debuut te maken. Na 710 duels, 186 goals en tien prijzen vertrok hij in mei 2015 naar LA Galaxy. In Amerika sloot hij zijn carrière af.

Cirkel is rond

Gerrard vertelt op de clubsite hoe blij hij is om weer terug te zijn: "De cirkel is rond. Ik denk niet dat ik hoef uit te leggen aan mensen wat deze voetbalclub voor mij betekent, maar ik wilde alleen terugkeren wanneer ik een inhoudelijke rol zou kunnen spelen binnen de club."

"Dit geeft me een geweldige kans te leren als coach en andersom kan ik mijn kennis en ervaring delen aan de jonge spelers en op die manier bijdragen in hun ontwikkeling", aldus de 114-voudig Engels international.

Het afscheid van Steven Gerrard op Anfield in 2015

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl