De Samsung Galaxy Note 7
NOS NieuwsAangepast

'Galaxy Note 7 vloog in brand door productiefouten en tijdsdruk'

De accu's van de Samsung Galaxy Note 7 pasten niet goed in de telefoon. Ze waren soms net te groot, of net te klein, waardoor de telefoon oververhit kon raken en in brand kon vliegen. Dat staat volgens The Wall Street Journal in een onderzoek van Samsung zelf over de geplaagde telefoon.

De Galaxy Note 7 werd vorig jaar met veel publiciteit aangekondigd, maar werd al snel een hoofdpijndossier voor Samsung. De telefoon kon spontaan in brand vliegen. De problemen waren zo groot, dat de Amerikaanse luchtvaartautoriteit passagiers verbood om het toestel mee aan boord te nemen.

Een in brand gevlogen Samsung Galaxy Note 7

Na twee weken haalde Samsung het toestel al van de markt. Klanten kregen hun geld terug en een compensatie. In Nederland was het toestel nog niet verkrijgbaar. Amerikaanse klanten kregen een pakketje thuisgestuurd om de telefoon brandveilig terug te sturen naar Samsung.

In eerste instantie kwam Samsung er niet achter waarom de telefoon spontaan in brand kon vliegen. De 'hoofdverdachte' was de accu, groter en sterker dan gebruikelijke accu's, vanwege het grote formaat van de Galaxy Note 7. Nu blijkt dat de accu's niet deugden. Sommige accu's waren te groot, andere te klein.

Tijdsdruk

Na de eerste incidenten vroeg Samsung batterij-producent ATL om vervangende accu's te maken. Vanwege de enorme hoeveelheid en grote tijdsdruk zijn ook in die vervangende accu's productiefoutjes geslopen, schrijft The Wall Street Journal. Samsung geeft komende maandag zelf uitleg over de zaak.

Het debacle met de Galaxy Note 7 kostte Samsung miljarden. Niet alleen moest het bedrijf 2,5 miljoen telefoons terugroepen, het loopt ook omzet mis omdat er nog geen vervangend toestel is. Het bedrijf gaf vorig jaar een aantal winstwaarschuwingen. Desondanks boekte het bedrijf vorig kwartaal een recordwinst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl