NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 20 januari: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, zon en wolken wisselen elkaar vandaag af en het blijft overwegend droog. Het wordt tussen de 0 en de 4 graden.

Wat heb je gemist?

Het is vandaag de dag van Donald Trump. Aan het eind van de middag (Nederlandse tijd) wordt hij beëdigd als de nieuwe president van de Verenigde Staten. Trump volgt Barack Obama op, die op zijn laatste dag als president nog gratie verleende aan 330 gevangenen.

In de Australische stad Melbourne is een automobilist ingereden op een groep voetgangers. Zeker drie van hen kwamen om het leven. Twintig anderen raakten gewond. De politie heeft een verdachte gearresteerd en zegt niet uit te gaan van een terroristische aanslag.

Automobilist rijdt in op groep voetgangers in Melbourne

Nederland heeft vorig jaar voor een recordbedrag aan agrarische producten geëxporteerd. Er werd voor 85 miljard euro aan groente, fruit, zuivel, vlees en bloemen aan het buitenland verkocht, bijna 4,5 procent meer dan in 2015. Alleen de Verenigde Staten exporteren meer.

Verder vandaag...

In Italië wordt vandaag verder gezocht naar overlevenden en slachtoffers in het hotel dat is bedolven onder een lawine. In het hotel in Farindola waren 30 à 35 mensen aanwezig. De zoektocht wordt ernstig bemoeilijkt door instortings- en lawinegevaar en de metershoge sneeuw.

Het Openbaar Ministerie maakt vandaag de strafeis bekend in de zaak tegen Henk E., ook wel de Rotterdamse Holleeder genoemd. E. wordt verdacht van drugssmokkel. Hij en zijn zoon Marco worden onder meer gelinkt aan de corrupte douanier Gerrit G.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl