Reddingswerkers zoeken nog steeds naar slachtoffers
NOS NieuwsAangepast

Drie lichamen geborgen uit puin Italiaans hotel

Reddingswerkers hebben tot nu toe drie lichamen geborgen in het Italiaanse hotel dat werd bedolven door een lawine. De zoektocht naar mogelijke overlevenden en andere slachtoffers in het puin in Farindola gaat door.

Er zou een vierde slachtoffer zijn geïdentificeerd, maar het lichaam daarvan is nog niet geborgen. In het hotel waren tijdens de ramp zo'n dertig personen aanwezig, onder wie twee kinderen. Verdere cijfers over mogelijke doden, gewonden en vermisten ontbreken nog.

Twee mannen hebben de ramp overleefd, doordat ze buiten het hotel waren toen de lawine gisteren naar beneden kwam. Ze sloegen vervolgens alarm en hebben in een auto gewacht tot er hulp kwam.

Compleet weggevaagd

Reddingswerkers hadden grote moeite het hotel te bereiken. In de vroege ochtend kwamen tien van hen aan bij het getroffen hotel, na een urenlange, barre reis per ski. "We hebben toen hard geroepen, maar er kwam geen antwoord", vertellen ze in Italiaanse media.

Volgens de reddingswerkers is het hotel compleet weggevaagd. "Het bestaat niet meer, de situatie is dramatisch." Het viersterrenhotel, Rigopiano genaamd, is bedolven onder een dikke laag sneeuw, bomen en puin.

De belangrijkste bestuurder van de provincie Pescara zegt dat het gebouw door de lawine tien meter is verplaatst. Op beelden die gemaakt zijn in het hotel is te zien dat delen van het gebouw zijn ingestort.

Eerste beelden uit Italiaans hotel na lawine

In het stadje Penne wordt een informatiepunt opgezet voor familie van de mensen die nog vermist worden. Veel familieleden zijn al sinds gisteravond in het stadje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl