Honderden Hema's worden dit jaar omgebouwd
NOS NieuwsAangepast

HEMA gaat winkels ombouwen

De HEMA gaat dit jaar vrijwel al haar winkels in de Benelux ombouwen. Er worden minder artikelen uitgestald, waardoor het voor de consument overzichtelijker moet worden. Het concern is tevreden over de resultaten in enkele testwinkels die eerder al anders werden ingericht.

In Frankrijk en Spanje had HEMA eerder de winkels al ingedeeld in zogenaamde 'belevingswerelden.' Artikelen die bij elkaar horen, zijn meer gegroepeerd uitgestald. Het gaat om spullen rondom thema's als 'de keuken' of 'kind en baby.'

Spanje en Frankrijk

Volgens de HEMA waarderen de klanten in Spanje en Frankrijk vooral de overzichtelijkheid. Ook hebben de winkels volgens de klanten een frissere uitstraling.

In de Benelux worden van mei eerst 386 kleinere vestigingen omgebouwd. De grotere winkels komen mogelijk in 2018 aan de beurt. De HEMA denkt dat de verbouwing al in 2018 tot betere resultaten zal leiden.

De HEMA, met alleen al in ons land 550 winkels, heeft moeilijke jaren achter de rug. Dieptepunt was 2014, toen het verlies opliep tot 190 miljoen euro. Volgens topman Tjeerd Jegen is de keten nu op de weg terug.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl