Mark Zuckerberg groet president Obama
NOS Nieuws

'Legertje Facebook-mensen moest Zuckerberg menselijker maken'

Wat doe je als je baas een grote nerd is die sociaal niet zo sterk is? Voor die vraag staan Facebook-medewerkers vijf jaar geleden als het bedrijf naar de beurs gaat, schrijft persbureau Bloomberg. De oplossing: topman Mark Zuckerberg krijgt een legertje strategen dat hem helpt menselijker en socialer over te komen.

Zo beheert naar verluidt een handvol medewerkers zijn Facebook-pagina. Ze geven Zuckerberg advies over het schrijven van berichten en toespraken. Nog eens een dozijn medewerkers monitort alle reacties die op zijn pagina binnenkomen, om ervoor te zorgen dat haatzaaiende opmerkingen snel verdwijnen.

Alsof dat nog niet genoeg is, heeft Facebook ook professionele fotografen die Zuckerberg, zijn vrouw Priscilla en hun dochtertje fotograferen. Denk bijvoorbeeld aan de foto’s waarbij Zuckerberg langs bekende plekken in wereldsteden rent.

Napalmmeisje en nepnieuws

Dat is niet voor niks. Zuckerberg is de baas van het machtigste sociale platform ter wereld dat regelmatig in opspraak is. Ook het afgelopen jaar. Zo verwijderde het bedrijf de historische foto van het 'napalmmeisje' in Vietnam, omdat ze bloot was. Uiteindelijk draaide Facebook dat besluit terug.

En de laatste maanden is Facebook veel in het nieuws geweest als verspreider van nepnieuws. Via het platform is onder meer verspreid dat de paus Donald Trump steunde en Hillary Clinton een kinderseksnetwerk runde. Het bedrijf heeft alle zeilen bij moeten zetten om te bewijzen dat het de verspreiding van nepnieuws wil voorkomen.

Er is dus genoeg werk aan de winkel. Dat zou ook af te lezen zijn aan de omvang van het team van Zuckerberg. Want iedere topman en politicus heeft media-adviseurs, maar het team van Zuckerberg is toch wel opvallend groot, schrijft Bloomberg.

Slimme assistent Jarvis

Wellicht dat zijn pr-team ook de video heeft bedacht waarin Zuckerberg thuis 'praat' met zijn slimme assistent Jarvis. Maar of die nou zo geslaagd was? Sommigen vonden de video door flauwe grappen en doordat Jarvis de stem had van Morgan Freeman onrealistisch en ongemakkelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl