Vakantiegangers keren terug uit Gambia
NOS Nieuws

TUI heeft bijna alle reizigers uit Gambia gehaald

Reisorganisatie TUI heeft de meeste toeristen teruggehaald uit Gambia. Van de 815 Nederlanders die met TUI naar Gambia zijn gereisd, zijn er nog 38 niet terug in Nederland.

"Ze willen om diverse redenen niet terug, bijvoorbeeld omdat ze er familie hebben, of omdat ze doorgereisd zijn naar Senegal", zegt Petra Kok van TUI Nederland. "Maar we hebben ook twee mensen die in hun hotel zitten en pertinent weigeren terug te keren."

Morgen en zaterdag zijn de laatste kansen voor de achterblijvers om vanuit Gambia naar huis te komen. Morgen met TUI België en zaterdag met de vlucht vanuit Dakar (Senegal) die, indien nodig, een tussenstop maakt in Banjul.

Reisleidster

Er is nog een reisleidster van TUI in Gambia om het contact te onderhouden met de achtergebleven toeristen. "Wij kunnen niemand dwingen terug te keren, maar we raden het ten zeerste aan. Hoe ze anders denken terug naar Nederland te komen, weten wij ook niet."

Ook correspondent Koert Lindijer ziet dat er nog steeds toeristen in het land zijn. "Ik was gisteravond in een hotel en daar zaten nog steeds toeristen in hun hawaïhemd en korte broek. Met het gezicht naar de zee en de rug naar de gebeurtenissen in de hoofdstad Banjul. Ze verwachten dat ze niet betrokken worden bij een eventuele strijd."

Corendon

Reisorganisatie Corendon had 831 mensen naar Gambia gebracht, ook zij zijn bijna allemaal teruggekomen naar Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl