Milos Raonic
NOS SportAangepast

Krajicek kan tevreden zijn: Raonic laat weinig liggen

Milos Raonic is doorgedrongen tot de derde ronde van de Australian Open. De Canadese pupil van Richard Krajicek, als derde geplaatst in Melbourne, kwam tegen Gilles Müller nauwelijks in de problemen: 6-3, 6-4, 7-6 (4).

De 33-jarige Müller won vorige week in Sydney voor het eerst in zijn zestienjarige carrière een ATP-toernooi. Een zevende overwinning op rij zat er niet in voor de Luxemburger. Met een paar flinke uithalen brak Raonic hem direct en gaf daarmee de toon van de wedstrijd aan.

Krajicek ontspannen

De Canadees, vorig jaar halvefinalist, hield continu het gas erop, benutte zijn kansen en probeerde het net op te zoeken, iets waar Krajicek bij hem op hamert. De Nederlander zat ontspannen in de spelersbox, want Raonic had alles onder controle.

Richard Krajicek zit ontspannen in de spelersbox van Milos Raonic

Raonic kwam in de tweede set op setpoint met een service van 236 kilometer per uur. Er is bij een wedstrijd op de ATP Tour maar achttien keer harder geserveerd, waaronder door de Canadees zelf. In 2012 noteerde hij in Toronto 250 kilometer per uur. Het record is in handen van de Australiër Sam Groth met 263 kilometer per uur.

Alleen aan het slot van de derde set haperde de motor van Raonic. Müller kwam bij de stand 6-5 zelfs op setpoint op de service van de Canadees, maar die sleepte er toch nog een tiebreak uit. Daarin nam Raonic al snel afstand. "Krajicek geeft me veel vertrouwen en geloof in mijn rol als aanvaller", zei hij na de winst.

Setverlies Dimitrov

De als vijftiende geplaatste Bulgaar Grigor Dimitrov haalde ook de derde ronde, maar verloor wel een set van het Zuid-Koreaanse talent Chung Hyeon: 1-6, 6-4, 6-4, 6-4.

Grigor Dimitrov schreeuwt het uit na de winst

Dimitrov won anderhalve week geleden in Brisbane voor het eerst sinds 2014 weer een ATP-titel. Lange tijd loste hij zijn grote belofte niet in, maar nu heeft hij weer aansluiting met de top gevonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl