Partijvoorzitter Nagel vindt het onacceptabel dat partijgeld is gebruikt voor privé-uitgaven
In samenwerking met
NH
NOS NieuwsAangepast

'50Plus-voorman Noord-Holland uit partij gezet'

50Plus heeft de voorzitter van de afdeling Noord-Holland, Nico Vos, uit de partij gezet. Volgens regionale media heeft hij een schoolreisje van zijn kleindochter betaald met geld uit de partijkas.

Vos zou een schoolreisje naar het Binnenhof in Den Haag hebben georganiseerd, om kinderen kennis te laten maken met de parlementaire democratie. Een van de leerlingen was zijn kleindochter. De kosten van het busvervoer declareerde hij bij 50Plus.

Privé-uitgaven

Partijvoorzitter Nagel noemt dat onacceptabel. "We hebben richtlijnen voor waar geld wel en niet aan besteed mag worden. Schoolreisjes voor je kleinkinderen kunnen wij niet financieren. We kunnen niet toestaan dat privé-uitgaven uit de partijkas worden betaald", zegt Nagel tegen de regionale omroep NH.

Nico Vos is zich van geen kwaad bewust. Hij zegt dat het hem een goede campagne-activiteit leek, om te laten zien dat 50Plus er niet alleen maar is voor ouderen, maar ook voor kinderen. Hij heeft bezwaar gemaakt tegen het besluit om hem uit de partij te zetten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl