Sébastien Siani (r) viert zijn treffer voor Kameroen
NOS VoetbalAangepast

Kameroen boekt eerste overwinning op Afrika Cup

Kameroen heeft op de Afrika Cup de tweede groepswedstrijd gewonnen. De ploeg van de Belgische bondscoach Hugo Broos was in groep A Guinee-Bissau de baas. Kameroen boog een 1-0 achterstand om in een 2-1 zege.

Met een fabelachtige goal, na een rush vanaf de eigen zestien, zette Piqueti de 1-0 voor Guinee-Bissau op het scorebord. Met droge schuivers zorgden Sébastien Siani en Michael Ngadeu-Ngadjui alsnog voor de Kameroense overwinning.

Kameroen, dat het eerste duel met 1-1 gelijkspeelde tegen Burkina Faso, gaat nu aan de leiding in groep A met vier punten.

Pierre-Emerick Aubameyang viert zijn treffer tegen Burkina Faso

Opnieuw 1-1

Het andere duel in groep A tussen Gabon en Burkina Faso eindigde eerder op de dag in 1-1. Gabon, dat eerder een voorsprong weggaf tegen Guinee-Bissau, maakte nu een achterstand ongedaan tegen Burkina Faso.

De eindstand stond voor rust al op het scorebord. Prejuce Nakoulma bracht Burkina Faso op 1-0 toen hij de slapende Johann Obiang de bal afsnoepte en vervolgens Didier Ovono met een frommelbal passeerde.

Doelman Kouakou Koffi vloerde vervolgens Pierre-Emerick Aubameyang, waarna de ster van Borussia Dortmund de penalty zelf verzilverde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl