Hennepstekkerij in Breda
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Politie rolt grote hennepstekkerij op in Breda

De politie heeft in Breda een grote hennepstekkerij opgerold. Er stonden 13.000 stekjes, volgens de politie een veelvoud van wat er in een gemiddelde stekkerij staat. Er zijn zes mensen opgepakt, van wie er nog vier vastzitten.

Een hennepstekkerij kweekt de planten waar wietkwekerijen later mee aan de slag gaan. Een doorsnee stekkerij heeft volgens de politie zo'n 2000 planten.

Agenten vielen volgens Omroep Brabant drie loodsen en een bedrijf in Breda binnen. In loodsen aan de Terheijdenseweg vond de politie de 13.000 stekken. Hiervoor zijn twee mannen uit Breda aangehouden van 31 en 59 jaar. Bij een bedrijf aan de Nieuwe Bredase Baan werd onder meer een tas met hennep gevonden. Daar werden vier mensen aangehouden, van wie er twee na verhoor zijn vrijgelaten.

"85 kwekerijen voorkomen"

De inval bij de stekkerij is bedoeld om de wietteelt dwars te zitten. Een gemiddelde wietkwekerij draait met 150 planten, zegt de politie. Met de 13.000 stekken hadden dus 85 kwekerijen bevoorraad kunnen worden.

Volgens de politie wordt steeds geprobeerd de hennepteelt al vroeg in het proces te verstoren. Een inval bij een stekkerij past in dat beleid.

Advertentie via Ster.nl