Onbegrip bij Patrick van Aanholt
NOS VoetbalAangepast

Van Aanholt met Sunderland uit FA Cup, Dost onderuit met Sporting

De KNVB-beker gaat volgende week pas verder, maar in het buitenland is er alweer volop gebekerd. Het lukte Patrick van Aanholt niet om zich met Sunderland te plaatsen voor de vierde ronde van de FA Cup. Bas Dost verloor met Sporting Portugal in de kwartfinales van de Portugese beker.

Nadat het niet was gelukt om Burnley in eigen huis te verslaan, moest Sunderland op herhaling op Turf Moor. Van Aanholt speelde het volledige duel mee, maar kon niet voorkomen dat zijn doelman Vito Mannone twee keer moest vissen. Sam Vokes en Andre Gray kwamen tot scoren voor Burnley.

Sunderland kan nu alle energie in de competitie steken, waar het op de voorlaatste plaats staat.

Dost krijgt kansen, maar scoort niet

Het is Dost niet gelukt om in de Portugese beker datgene te doen wat zo goed lukt in de competitie: doelpunten maken. De topscorer scoorde dit weekend nog twee keer tegen Chaves, maar in de kwartfinale van de beker tegen hetzelfde team wist hij dat niet te herhalen.

Sporting, waar Luc Castaignos in de slotfase mocht invallen, verloor in Chaves met 1-0 door een tegengoal in de 87ste minuut.

Albert Stuivenberg voor het eerst op de bank in Belgie

Albert Stuivenberg heeft aan zijn debuut als hoofdcoach van Racing Genk een gelijkspel tegen KV Oostende overgehouden. In de eerste bekerwedstrijd in de halve finales werd het 1-1 in Oostende.

De return voor de ploeg van de voormalig assistent van Louis van Gaal bij Manchester United is op 31 januari.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl