NOS NieuwsAangepast

Poetin: waarschijnlijk geen prostituees bij Trump in Moskou

De Russische president Poetin heeft op een persconferentie duidelijk gemaakt dat er volgens hem niets waar is van het gewraakte rapport over Donald Trump.

In documenten die vorige week uitlekten, werd gesteld dat de Russen belastende informatie over Trump hebben, onder meer over een bezoek aan Moskou met plassende prostituees. De informatie zou zijn vergaard door spionage.

Onzin

Volgens Poetin klopt het dat Trump gedurende die tijd in Moskou was, maar heeft Rusland hem niet bespioneerd. Hij was toen immers geen politiek figuur, stelt Poetin.

"We kenden zijn politieke aspiraties nog niet. Hij was gewoon een zakenman, een van de rijke mensen uit Amerika. Wat denk je zelf? Dat we een speciale geheime dienst hebben die iedere Amerikaanse miljonair controleert? Natuurlijk niet, het is complete onzin."

Eerder vandaag zei de Russische minister Lavrov ook al dat er niets klopt van de beschuldigingen.

Het is moeilijk om te geloven dat hij een hotel in is gerend om met onze vrouwen van de lage sociale klasse af te spreken, ook al zijn ze de beste in de wereld.

President Poetin over het vermeende bezoek van Trump aan Rusland

Poetin ging op de persconferentie ook nog dieper in op het vermeende bezoek van de prostituees in een hotelkamer. "Heeft Trump echt in Moskou bezoek gehad van prostituees? In de eerste plaats, hij is een volwassen man. En ten tweede: hij is iemand die jarenlang een schoonheidswedstrijd heeft georganiseerd en de mooiste vrouwen ter wereld heeft ontmoet. Het is moeilijk om te geloven dat hij een hotel in is gerend om met onze vrouwen uit de lage sociale klasse af te spreken, ook al zijn ze de beste in de wereld."

Trump zelf sprak de aantijgingen, die door een Britse oud-spion naar buiten waren gekomen, vorige week al met klem tegen. Hij deed ze af als nepnieuws: een laatste poging om hem tegen te werken. Ook haalde hij hard uit naar de Amerikaanse inlichtingendiensten, die het lek volgens hem mogelijk gemaakt zouden hebben en hij vroeg zich af of "we in nazi-Duitsland wonen".

Die opmerking over de Tweede Wereldoorlog is in het verkeerde keelgat geschoten bij de vertrekkende directeur van de CIA, John Brennan. In een interview met The Wall Street Journal zegt hij dat Trump met zijn tweets de grens heeft overschreden.

Brennan noemde de vergelijking met de nazi's "weerzinwekkend" en stelde dat het gelekte rapport niet van de CIA afkomstig is. "Maar wanneer er beschuldigingen worden gemaakt over lekken, oneerlijkheid of gebrek aan integriteit, dan is de grens bereikt. Zeg maar tegen de families van de 117 CIA-medewerkers die op onze eremuur staan en hun leven gaven, dat hun dierbaren verwant waren aan de nazi's."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl