NOS VoetbalAangepast

Van Gaal: denk eerlijk gezegd niet dat ik nog terugkom

Louis van Gaal denkt dat Manchester United zijn laatste klus als trainer is geweest. Van Gaal, die aan het eind van vorig seizoen werd ontslagen door United, deed zijn uitspraak tijdens een gala in Scheveningen. "Ik denk eerlijk gezegd niet dat ik nog terugkom."

Van Gaal: ik denk niet dat ik terugkom

"Eigenlijk wilde ik na het WK in 2014 al stoppen", lichtte de 65-jarige Van Gaal toe. "Maar toen kwam Manchester United en ik had nog nooit in Engeland gewerkt. Dat is het voetballand, dus dat wilde ik nog graag meemaken. Nu heb ik eigenlijk alles gedaan wat ik wilde."

"Ik ben twee keer bondscoach geweest. Dat werd een keer geweldig en een keer een drama. Ik ben trainer geweest bij de grootste clubs. Dat is wel genoeg, denk ik", zei Van Gaal tegen Omroep West.

Deur op een kiertje

Toch gooit hij de deur nog niet helemaal dicht. "Ik noem dit jaar niet voor niets een sabbatical, zodat ik de definitieve beslissing nog voor me uit kan schuiven. Ik stop nog niet officieel, want over een halfjaar kan ik er weer anders over denken. Dat ligt aan het aanbod."

Louis van Gaal als trainer van Manchester United

Van Gaal kreeg een aanbod uit China, waar een koffer met veel geld voor hem klaarstond. Hij sloeg het aanbod af. "Net als zo veel aanbiedingen. Geld is niet altijd het belangrijkst. Als je het rijtje ziet dat ik gecoacht hebt, is er eigenlijk geen land of club meer over."

De coach die Oranje in 2014 naar de derde plaats op het WK loodste, deed zijn uitspraken op een gala in Scheveningen, waar hij door de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven onderscheiden werd met een oeuvre-award vanwege zijn verdiensten voor het Nederlands voetbal.

Persoonlijk drama

Waar hij normaal met zijn vrouw Truus in Portugal de dag doorbrengt, is hij om persoonlijke redenen tijdelijk terug in Nederland. "Er is veel gebeurd met mijn familie. Mijn schoonzoon en mijn zus zijn overleden. Dat is belangrijker dan welke prijs dan ook."

"Maar zo is het leven. Je moet verder. Ik probeer steun te geven. Dat is de reden dat ik in Nederland ben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl