Marcel Brands
NOS VoetbalAangepast

Brands verwacht rustige transferweken bij PSV

Het jaar 2017 is al zestien dagen onderweg en de eerste drie punten zijn ook al binnen, maar PSV smulde maandagavond nog van de champagne en oliebollen. In Eindhoven werd namelijk de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de club gehouden.

Na twee landskampioenschappen staat PSV voorlopig op een derde plaats, met een achterstand van liefst acht punten op koploper Feyenoord. En zowel Europees als in de beker is de ploeg al uitgeschakeld. Toch is het geloof in eigen kunnen groot bij de Brabanders.

"We hebben vorig jaar gezien hoe het kan aflopen", vertelt Marcel Brands. "Je moet altijd gaan voor elke kans die je hebt."

Brands verwacht niet dat PSV nog iemand haalt: nu niet aan de orde

Als verantwoordelijke man voor de samenstelling van de selectie zijn transferperiodes voor hem altijd spannend. Met het opnieuw huren van Marco van Ginkel en de verkoop van Luciano Narsingh aan Swansea City denkt Brands dat het meeste werk voor deze winter erop zit.

'Spelen kleine dingetjes'

"Er spelen alleen wat kleine dingetjes rondom Florian Josefzoon en Luiz 'Beto' da Silva. Voor de rest speelt er niets. Dat kan natuurlijk altijd nog, maar het is niet de verwachting."

Op de vraag of PSV nog een vervanger voor Narsingh gaat aantrekken, antwoordt Brands: "Je kunt wel iemand halen, maar dan blokkeer je weer een andere speler. We halen alleen iemand als hij ons substantieel beter maakt of als het heel interessant is voor de lange termijn."

Marcel Brands (r) met algemeen directeur Toon Gebrands

De technisch manager had op de receptie nieuws te melden: jeugdspelers Sam Lammers (19) en Dante Rigo (18) ondertekenden een nieuw contract.

"We zijn daarmee op de goede weg. Van de 24 spelers in het eerste zijn er op dit moment zo'n 10 uit de eigen jeugd. Sommigen spelen regelmatig, anderen zijn geblesseerd, maar we blijven ze een kans geven. In 2020 willen de dat ongeveer de helft van de selectie uit de eigen jeugd afkomstig is", aldus Brands.

Herdgang op de schop

Verder werd op de receptie bekend dat PSV in februari denkt te kunnen beginnen aan een verbouwing van De Herdgang. De club wil het trainingscomplex op een hoger niveau brengen en heeft daarvoor zeven tot tien miljoen euro opzijgezet. Het is alleen nog wachten op de afgifte van de vergunning.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl