De brand bij het recyclebedrijf in Someren-Heide die bijna een week duurde
NOS NieuwsAangepast

Bandenbedrijf Someren moet weg en krijgt acht ton mee van gemeente

De gemeente Someren koopt de eigenaar uit van het bandenopslagbedrijf waar in november een grote brand woedde. Daarbij gingen veel banden in vlammen op die in het recyclebedrijf in Someren-Heide lagen opgeslagen. Ook was er veel rook- en stankoverlast. Het duurde bijna een week voordat het vuur was gedoofd.

De brand veroorzaakte veel onrust onder omwonenden. Vanwege regels die in 2011 zijn veranderd, kan de gemeente de vergunning niet meer intrekken. Om een doorstart van het bedrijf te voorkomen, wordt de eigenaar schadeloos gesteld. Hij krijgt ruim 800.000 euro. In ruil voor dat bedrag moet de bandenopslag eind deze maand zijn opgedoekt. Verder mag de eigenaar geen bezwaar meer maken tegen de sluiting.

Wat de gemeente gaat doen met het terrein, is nog niet bekend. Someren laat aan de NOS weten dat een nieuw bestemmingsplan wordt gemaakt. In ieder geval wordt rekening gehouden met mensen die in de buurt wonen. Sommige achtertuinen liggen op slechts enkele tientallen meters van het terrein vandaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl