NOS VoetbalAangepast

Büttner keert definitief terug bij jeugdliefde Vitesse

Büttner: wie kan zeggen dat 'ie kampioen is geworden met United

Alexander Büttner is terug bij Vitesse. De linksback heeft een contract getekend tot de zomer van 2019 bij de club waar hij zijn carrière begon.

'Ik heb een supergoed gevoel om terug te zijn op het oude nest en kan niet wachten om te beginnen", zegt Büttner. "Het buitenlands avontuur was prachtig en dat pakt niemand mij meer af. Mijn gevoel zei dat ik nu voor Vitesse moest kiezen."

Alexander Buttner in betere tijden bij Manchester United

Büttner verdiende in de zomer van 2012 een transfer naar Manchester United. Hij tekende destijds voor vijf jaar, maar hij wist nooit door te breken. Büttner kwam in twee seizoenen tot slechts 13 wedstrijden, maar vierde in zijn eerste jaar wel het landskampioenschap.

Zijspoor

Dinamo Moskou moest uitkomst bieden. Maar ook daar belandde hij vrij snel op een zijspoor. Slechts 24 wedstrijden speelde Büttner voor de Russische club, die hem verhuurde aan Anderlecht. In België kwam hij wel meer aan spelen toe, maar dat overtuigde Dinamo Moskou niet. Het contract, dat nog liep tot het einde van dit seizoen, werd ontbonden.

Dat bracht het balletje aan het rollen in Arnhem. De 27-jarige Doetinchemmer speelde van 2008 tot medio 2012 al bij Vitesse. Büttner vervangt bij Vitesse de Japanner Kosuke Ota, die na een jaar Arnhem is teruggekeerd naar FC Tokyo.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl