Hiphopcollectief The Wave wint de Popprijs 2015 tijdens Eurosonic Noorderslag. Hun 'Drank en drugs' was de zomerhit van 2015
NOS NieuwsAangepast

Popprijs en Noorderslag live bij de NOS

Wie gaat ‘m winnen, de jaarlijkse Popprijs? Dat maakt de jury op popfestival Noorderslag in Groningen vanavond bekend.

Om 22.45 uur wordt duidelijk wie volgens de jury het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Bij de beoordeling spelen bijzondere artistieke prestaties, nationaal en internationaal succes of een imposante carrière een rol.

Welke factor doorslaggevend is, bepaalt de jury.

De Utrechtse band Kensington werd vorig jaar al veelvuldig genoemd als gedoodverfde winnaar, maar won toen niet. De formatie maakt dit jaar wellicht opnieuw een kans. De rockband bracht een nieuw album uit en speelde diverse malen voor een uitverkochte Ziggo Dome.

Andere favorieten zijn onder meer de Nijmeegse rockband De Staat, die een goed ontvangen album uitbracht, Martin Garrix, de jonge dj met een groot wereldwijd succes en de Rotterdamse rapgroep Broederliefde, die op Spotify op één stond in de albumlijst.

Wie ‘m in ieder geval niet krijgen, zijn de bands en artiesten die de Popprijs al eerder wonnen.  

De winnaars van de Popprijs sinds 2009

De uitslag ligt niet altijd voor de hand. Vorig jaar kon de keuze van de jury voor hiphopcollectief New Wave bij de bezoekers van Noorderslag op weinig bijval rekenen.

Nog voordat het optreden van de jonge rapgroep onder aanvoering van Ronnie Flex en Lil’ Kleine op gang kwam, had een deel van het publiek de grote zaal in de Oosterpoort al verlaten.

Er was ook lof voor de jury, die met deze keuze het succes van de groep (met onder meer de hit Drank en Drugs) onder een grote schare jonge fans beloonde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl