Vertrekt Diego Costa op korte termijn naar China?
NOS VoetbalAangepast

Chelsea laat Costa buiten de selectie na rumoer

Het nieuwe jaar is niet goed begonnen voor Premier League-koploper Chelsea. Waar het twee weken geleden de ongeslagen reeks van dertien wedstrijden ten einde zag komen tegen Tottenham Hotspur, zorgt vedette Diego Costa nu voor problemen in de kleedkamer.

De topscorer van de Engelse competitie (veertien goals) is door trainer Antonio Conte buiten de selectie gehouden voor de wedstrijd tegen Leicester City van zaterdag. Volgens de BBC heeft Conte een conflict met Costa over diens fitheid. De Spanjaard heeft al drie dagen niet meegetraind. Costa denkt dat hij een blessure heeft aan zijn onderrug, maar de medische staf twijfelt daar aan.

Chinese miljoenen

Volgens The Guardian speelt er nog iets anders: een astronomisch bod uit China. Een club uit de Super League zou hem de best betaalde speler ter wereld willen maken. Er ligt een contract klaar met een salaris van ruim 34 miljoen euro per jaar.

Antonio Conte en Diego Costa in gelukkigere tijden

De zaakwaarnemer van Costa zou al zijn afgereisd naar Azië om te onderhandelen. Trainer Conte en voorzitter Abramovitsj willen hun spits niet kwijt. Het contract van Costa loopt nog tot 2019.

Volgens BBC-analist Jermaine Jenas ruiken concurrenten Liverpool en Spurs hun kans. "Dit is waar ze op hebben gewacht." De oud-voetballer zegt dat Chelsea nu in een lastig parket zit. "Opnieuw zorgt een Chinees bod voor onrust bij een topclub. Het is een groot probleem."

Toch denkt Jenas niet dat de titeldroom van Chelsea in gevaar komt. "Zelfs als ze Costa kwijtraken, hebben ze nog altijd een grote kans om te winnen."

Chelsea haalt Bamford weer terug

Chelsea lijkt al in te spelen op een mogelijk vertrek van topscorer Diego Costa. De Blues halen de 23-jarige Patrick Bamford ,die verhuurd was aan Burnley, vervroegd terug naar Londen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl