Jerold Promes (l) en Danny Post van VVV-Venlo vieren de 2-0 tegen SC Cambuur

VVV wint simpel bij Cambuur, Davids-effect ver te zoeken bij Telstar

Dankzij een verdiende 2-0 uitzege op SC Cambuur heeft VVV-Venlo de koppositie in de Jupiler League verstevigd.

Clint Leemans miste na 45 seconden een enorme kans en een inzet van Vito van Crooij werd door Omar El Baad van de lijn gehaald. Toch was het bij rust 0-2. Johnatan Opoku veroverde de bal en verraste doelman Harm Zeinstra in de verre hoek en Nils Röseler kopte raak toen Cambuur bij een corner de bal maar niet weg kreeg.

Na rust hield Zeinstra Opoku, Ralf Seuntjens en Joey Sleegers van de 0-3 af. Cambuur had in de slotfase pech: zowel Tarik Tissoudali als Erik Bakker ramde de bal op de lat.

MVV wint, Jong Ajax en Volendam verspelen punten

Nummer drie MVV heerste thuis tegen Helmond Sport, maar had veel kansen nodig om tot scoren te komen. Voor rust grossierde vooral Thomas Verheydt in missers, maar na de pauze kwam het toch nog goed voor de Maastrichtenaren dankzij Alessandro Ciranni (mooie vrije trap) en Joeri Schroyen (na een goede actie van Kelechi Nwankali).

De nummers twee en vier van de ranglijst lieten punten liggen. Jong Ajax bleef bij FC Emmen steken op 0-0 en FC Volendam speelde met 2-2 gelijk bij Almere City. Volendam boog vlak voor rust een 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong en vooral de 2-1 van Bert Steltenpool (prachtige kopbal) mocht er zijn. Na rust zorgde Jeffrey Rijsdijk voor 2-2 en kwam Almere bijna op 3-2 toen Lars Nieuwpoort de bal op de paal schoot. Koploper VVV heeft nu een voorsprong van vier punten op Jong Ajax en MVV.

Sunday Oliseh ziet af in zijn eerste competitiewedstrijd als trainer van Fortuna Sittard
    De nieuwe trainer van De Graafschap, Henk de Jong

Fortuna Sittard-trainer Sunday Oliseh weet dat hij weer in Nederland is. Zijn ploeg speelde op een onder sneeuw bedolven kunstgrasveld van hekkensluiter Achilles '29. Fortuna bleek het beste om te kunnen gaan met de oranje bal. Het werd 0-1 dankzij een doelpunt van Gavin Vlijter.

Henk de Jong beleefde een valse start op de bank bij De Graafschap. Op bezoek bij FC Eindhoven werd met 2-1 verloren. Bij Telstar heeft stagiair Edgar Davids nog niet voor wonderen kunnen zorgen. De Velsenaren gingen in eigen huis met 4-0 onderuit tegen RKC Waalwijk, waar Johan Voskamp tweemaal scoorde.

Hoewel de belabberde weersomstandigheden hier en daar voor overlast zorgden, leverde de sneeuw ook sfeervolle plaatjes op.