Van Ginkel bewijst zijn waarde voor PSV

Marco van Ginkel heeft bij zijn rentree voor PSV laten zien waarom hij een versterking is voor de tweede seizoenshelft. De middenvelder, die evenals vorig jaar op huurbasis overkwam van Chelsea, opende met een prachtig geplaatst schot van de rand van het strafschopgebied de score in het oefenduel met SC Freiburg (2-1 zege).

Na de 4-1 nederlaag van zaterdag tegen Borussia Dortmund betekende het duel met Freiburg in Algeciras de afsluiting van het trainingskamp in Zuid-Spanje. Naast Van Ginkel gunde coach Phillip Cocu onder anderen ook talenten Sam Lammers en Dante Rigo een kans in de basis.

Joshua Brenet, Marco van Ginkel, Dante Rigo en Damian van Bruggen vieren vlnr de 1-0
  • ANP Pro Shots
    Marco van Ginkel maakt de 1-0 tegen Freiburg

Na een saaie eerste helft trof Van Ginkel het doel in de 56ste minuut en Florian Jozefzoon maakte er drie minuten later na een pass van Steven Bergwijn 2-0 van. Met een schot van afstand was Maximilian Philipp in de 77ste minuut goed voor de tegengoal.

Ook FC Groningen nam het zondag op tegen een club uit de Bundesliga. Waar PSV de nummer acht trof, ontmoetten de Groningers de nummer vijf Hoffenheim. In het Duitse Zuzenhausen won Hoffenheim met 2-1 door goals van Mark Uth (ex-Heerenveen) en Steven Zuber. Mimoun Mahi scoorde voor Groningen.