NOS SchaatsenAangepast

Uitstekende start voor Wüst op 500 meter

Ireen Wüst is de EK allround in Heerenveen goed begonnen. In Thialf sloeg de 30-jarige schaatsster meteen een groot gat met de concurrentie door de 500 meter op haar naam te schrijven. Ze noteerde haar snelste tijd van dit seizoen: 39,26.

EK allround: 500 meter (v)

Wüst pakte daarmee meteen tijd op titelverdedigster Martina Sábliková, die als vijfde eindigde met 40,18. Het verschil voor de 3.000 meter tussen Wüst en Sábliková is ruim 5,5 seconden.

Ook Antoinette de Jong deed goede zaken op de eerste afstand en eindigde als tweede. Ze versloeg Sábliková in een rechtstreeks duel en bleef, net als haar teamgenote Wüst, onder de veertig seconden: 39,56.

Dertiende plaats voor Nauta

De Poolse Natalia Czerwonka eindigde op de derde plaats met 39,85. Yvonne Nauta, de derde Nederlandse schaatsster die in actie kwam, belandde met 40,82 op de dertiende plaats.

"Ik moet nu gewoon zorgen dat ik die 3.000 meter win", vertelde viervoudig Europees kampioene Wüst na afloop. "Met deze afstand ben ik best tevreden en nu hoop ik op iets speciaals. Ik rijd straks rechtstreeks tegen Sábliková, dus ik zal niet op de rem trappen."

Ook Sábliková keek uit naar het duel met Wüst op de 3.000 meter. "Dit wordt een leuke race voor ons. Ireen is erg goed, dus het zal moeilijk zijn om haar te verslaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl