Ron Jans won met PEC de KNVB beker en de Johan Cruijffschaal
NOS VoetbalAangepast

Jans stopt na dit seizoen bij PEC Zwolle

Ron Jans is bezig aan zijn laatste seizoen bij PEC Zwolle. De 58-jarige trainer wil zijn contract zelf niet verlengen. Dat heeft hij de club gisteren laten weten. Jans wil een nieuwe uitdaging.

Na drie succesvolle jaren, gaat het dit seizoen minder goed met PEC. De club staat teleurstellend zestiende in de eredivisie. Dat is echter niet de reden dat Jans zijn contract niet wil verlengen.

Jans: soms goed om afstand te nemen

"Van meet af aan heb ik het fantastisch naar mijn zin in Zwolle. We hebben met elkaar historie geschreven en ik vind het prachtig daar onderdeel van uit te maken. Toch heb ik besloten om deze zomer te vertrekken bij de club. Simpelweg omdat ik benieuwd ben, naar dat wat er tegen die tijd op mijn pad komt", zegt Jans.

Meest succesvolle trainer

Jans is samen met Phillip Cocu van PSV de langst zittende coach in de eredivisie. Onder zijn leiding won PEC Zwolle in 2014 de eerste hoofdprijs in clubgeschiedenis, de KNVB-beker. Later volgde ook nog de Johan Cruijff Schaal. Ook debuteerde de club in het Europees voetbal en behaalde het de hoogste eindklassering uit de clubgeschiedenis.

Voorzitter Adriaan Visser respecteert het besluit van Jans, maar vindt het uiteraard ook jammer. "Samen met hem hebben we als club de afgelopen jaren een prachtige ontwikkeling doorgemaakt. Gezien de optelsom van sportieve prestaties kan gerust gesteld worden dat Ron de meest succesvolle trainer is uit de historie van PEC Zwolle."

Voordat er een einde komt aan de samenwerking moet Jans PEC nog wel voor de eredivisie zien te behouden. "Ik ben tot in mijn vezels gemotiveerd om handhaving in de eredivisie te realiseren en mijn tijd in Zwolle waardig af te sluiten", aldus Jans.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl