Roger Federer in actie tijdens zijn duel met Dan Evans op de Hopman Cup
NOS SportAangepast

Federer verrast zichzelf bij rentree na 179 dagen afwezigheid

Roger Federer kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn rentree op de tennisbaan. De 35-jarige Zwitser kwam door een knieblessure 179 dagen niet in actie, maar versloeg op de Hopman Cup in Perth soepeltjes de Brit Dan Evans met 6-3, 6-4.

De zeventienvoudig grandslamkampioen oogde fit, opende de partij met een ace en verscheen dikwijls aan het net. Kortom, alsof hij nooit was weggeweest. "Ik was vooraf best nerveus. Dit ging beter dan ik had verwacht", concludeerde Federer na afloop.

Federer, afgezakt naar de zestiende plaats op de wereldranglijst, legde ook uit wat hem op 35-jarige leeftijd nog gemotiveerd houdt. "Je wilt je loopbaan niet beëindigen door een blessure omdat je je kinderen in bad hebt gedaan. Niet op die manier", glimlachte hij.

Federer is een tevreden man na rentree

Bencic

Federer vormt op het landentoernooi een duo met Belinda Bencic, die in de tweede partij moet zien af te rekenen met Heather Watson. De twee komen woensdag en vrijdag opnieuw in actie als Zwitserland tegen respectievelijk Duitsland en Frankrijk aantreedt.

De oud-nummer een van de wereld speelde op 8 juli 2016 in de halve finales van Wimbledon zijn laatste officiële tennispartij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl