NOS WielrennenAangepast

Gekneusde nek voor Van der Poel na val in Loenhout

Harde val Mathieu van der Poel in Loenhout

Veldrijder Mathieu van der Poel heeft bij een harde val tijdens de Azencross in Loenhout een gekneusde nek opgelopen. De Nederlander ging in de slotfase onderuit en viel op zijn gezicht. Van der Poel bleef roerloos liggen, werd lange tijd behandeld en uiteindelijk per brancard afgevoerd.

Even werd gevreesd dat Van der Poel een zware blessure had opgelopen, maar na onderzoek in het ziekenhuis van Malle bleek dat de schade meevalt. "Ik kwam vol op mijn gezicht terecht en was even groggy", vertelde Van der Poel bij het verlaten van het ziekenhuis. "Ik voelde mijn gezicht niet meer en moest even bijkomen. Maar het bewustzijn verloor ik nooit. Nu heb ik vooral last van mijn nek en mijn neus."

"Het is afwachten hoe mijn nek de komende dagen herstelt", keek Van der Poel vooruit. "Maar ik hoop in ieder geval over anderhalve week tijdens het Nederlands kampioenschap weer van de partij te zijn."

De zesde race om de DVV Trofee in Loenhout werd gewonnen door Wout van Aert. Van der Poel ging na twee ronden op de pedalen staan en reed de concurrentie uit het wiel. De achtervolging werd door Toon Aerts geleid, maar de jacht stokte toen diens ketting eraf liep.

Van Aert nam het initiatief over en op drie ronden van het einde haalde hij Van der Poel bij, waarna meer renners vooraan aansloten. Toen Aerts versnelde, reageerde Van der Poel, maar hij vloog over zijn stuur. Van Aert dichtte even later het gat en de wereldkampioen soleerde naar de zege.

"Wellicht nam Mathieu te veel risico bij het passeren'', zei Van Aert na afloop van de race. "Het zou slecht voor de sport zijn als hij lang is uitgeschakeld. Laten we hopen dat het meevalt.''

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl