Forensische experts doen onderzoek bij een huis in Chabeuil
NOS NieuwsAangepast

Man (23) verdacht van moord op ouderen in Frankrijk

In het zuidoosten van Frankrijk lijkt een man vannacht drie moorden te hebben gepleegd. De man van 23 werd opgepakt nadat hij later vandaag in de stad Orange waarschijnlijk een aantal mensen had aangevallen in een winkelcentrum.

Vannacht werd in Chabeuil een vrouw van 80 dood gevonden in haar huis. Ze was om het leven gebracht met messteken. In het naburige Montvendre bleek een ouder echtpaar vermoord. Hun auto was gestolen.

Op basis van videobeelden werd een grote zoektocht op touw gezet. Uiteindelijk werd de verdachte opgepakt op het station van Avignon.

Supermarkt

In de tussentijd had hij hoogstwaarschijnlijk twee mensen verwond in Orange, op zo’n 100 kilometer van de plek van de nachtelijke moorden. Dat gebeurde voor een supermarkt. Een oudere vrouw werd daar aangevallen met een baksteen, waarna een man die haar te hulp schoot met een mes werd gestoken. Deze man, van rond de 30, raakte zwaargewond.

Volgens Franse media lijkt het erop dat de verdachte gisteravond per trein is gereisd uit de regio Parijs, waar hij woont. Hij zou al bij de politie bekend zijn vanwege drugs- en geweldsdelicten en een verkeersovertreding waarbij hij zijn auto had moeten achterlaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl