Automobilisten keren om en rijden terug na ongeval op A9
NOS Nieuws

A9 is weer open, politie houdt verdachte aan

Snelweg A9 is in beide richtingen weer open. De weg was tot het middaguur in de richting van Amersfoort, tussen Holendrecht en Diemen, afgesloten door een ongeluk zaterdagmiddag. Rijkswaterstaat heeft de weg en alle verkeersportalen gecontroleerd en veilig bevonden.

Gisteren was een verkeersportaal met matrixborden naar beneden gekomen. De stalen constructie viel op twee voertuigen die er op dat moment onderdoor reden. De bestuurder van een personenauto, een 40-jarige vrouw uit Weesp, kwam om het leven. De 63-jarige chauffeur van een werkvoertuig raakte gewond.

Aanhouding

Op het moment van het ongeluk was er ook nog een tweede voertuig aanwezig dat werkzaamheden uitvoerde. De bestuurder daarvan bleef ongedeerd, hij is aangehouden. "Het gebeurt vaker dat bij ongelukken een persoon als verdachte wordt aangemerkt," zegt Ingrid Lemeer van de Amsterdamse politie. "Het betekent niet dat er iets concreets is waarvan hij verdacht wordt. Maar op deze manier krijgt hij de rechten die een verdachte heeft."

Ochtendspits

Het ongeluk gebeurde op een plek waar gewerkt werd aan de weg. Volgens Rijkswaterstaat is bij die werkzaamheden waarschijnlijk een voertuig tegen het portaal gereden. "De werkzaamheden zijn hervat," zegt Mirjam Goudart-Jansen van Rijkswaterstaat. "We zijn voor de ochtendspits maandagmorgen klaar. Het verkeer zal dan op die plek geen hinder meer ondervinden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl