Sergio Ramos maakt de 3-2 tegen Depor

Beenhakker raakt Real-record kwijt aan Zidane

Zinedine Zidane heeft historie geschreven met Real Madrid. En Leo Beenhakker verdwijnt uit de recordboeken van de Koninklijke. Real won zaterdag met 3-2 van Deportivo La Coruña en bleef daarmee voor de 35ste wedstrijd op rij ongeslagen in alle competities. Een record in de rijke clubhistorie.

Don Leo Beenhakker bleef in 1988 en 1989 in 34 opeenvolgende wedstrijden zonder verliespartij. Even leek Real op weg naar een nederlaag en daarmee zou Zidane genoegen moeten nemen met een evenaring van het record van Beenhakker. In de slotfase pakte Real echter alsnog de zege.

Rust voor Ronaldo

Zidane had Cristiano Ronaldo, Luka Modric en Karim Benzema vanwege het zware programma (onder andere WK voor clubs) wat rust gegund en en dat pakte bijna verkeerd uit.

Real Madrid viert de 3-2 van Sergio Ramos

Álvaro Morata zette de koploper vijf minuten na rust nog wel op 1-0. Een kwartier later keek Real ineens tegen een achterstand aan, na twee treffers binnen twee minuten van Joselu (schot door de benen van keeper Navas en schot met rechts in de linkerbovenhoek).

Toch won Real: Mariano kopte in de 85ste minuut schitterend raak en Sergio Ramos maakte er in blessuretijd 3-2 van, ook met een kopbal.

Ryan Babel had weer een basisplaats bij Deportivo. De oud-aanvaller van Ajax kreeg een gele kaart en werd na 82 minuten gewisseld.

Door de zege hield Real Madrid zijn voorsprong van zes punten op naaste belager FC Barcelona intact. Eerder op zaterdag won Barça met 3-0 van Osasuna.