NOS SportAangepast

Polman en Groot trekken lange neus naar arbitrage

Nycke Groot en Estavana Polman zijn trots op de winst van Oranje tegen Zweden. Wel had het tweetal na het spannende EK-duel kritiek op het discutabele optreden van de arbitrage in Göteborg.

Polman haalt gram: lekker voor die scheidsies

Zo wekte de rode kaart voor Maura Visser veel verbazing, nadat zij in de tweede helft bij een schotpoging de Zweedse keepster in het gezicht had geraakt.

Ook kreeg Oranje een flink aantal tijdstraffen voor de kiezen. "Volgens mij hebben zij er twee gekregen en wij wel twintig", zei Polman na afloop.

De aanvalster kon het niet laten om een lange neus te trekken: "Lekker voor die scheidsies, we bleven gewoon scoren. We stonden vaak in ondertal, maar we bleven gaan", jubelde ze.

Handbalsters verslaan ook gastland Zweden op EK

'Waren slimmer dan Zweden'

Uitblinkster Groot (topscorer met zeven treffers) was milder voor de scheidsrechters. "Er waren veel twijfelgevallen in het veld. Maar we hebben gewonnen, dus dan maakt het mij niet zoveel uit. Ik denk dat we vooral mentaal sterk waren, we waren iets slimmer dan Zweden."

De sterspeelster hoopt met Oranje de stijgende lijn vast te houden. "We moeten in ons achterhoofd houden dat een eventuele verslapping genadeloos zal worden afgestraft. We moeten op elkaar blijven vertrouwen."

Oranje speelt komende maandag het volgende groepsduel met Servië.

Uitblinker Groot: waren vandaag iets slimmer dan Zweden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl