NOS NieuwsAangepast

Dodental na ontsporing en ontploffing trein Bulgarije loopt op

Het dodental van de ontsporing van een goederentrein met chemicaliën in het noordoosten van Bulgarije is opgelopen naar zeven. Zeker 29 mensen zijn gewond geraakt. Velen van hen hebben brandwonden, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Het ongeluk gebeurde vanochtend bij het dorp Hitrino. De ontsporing en daaropvolgende ontploffing veroorzaakten grote schade. Ongeveer vijftig gebouwen werden verwoest en er ontstond een grote brand.

De ontploffing werd waarschijnlijk veroorzaakt doordat de tankwagons met chemicaliën tegen elektriciteitsmasten botsten na de ontsporing. De machinist heeft het ongeluk overleefd en wordt gehoord, zeggen de autoriteiten.

  • EPA
  • EPA
  • AFP
    De ontsporing en explosie verwoesten ongeveer 50 geboouwen

Het dorp is volledig geëvacueerd uit angst voor nieuwe explosies. Hulpverleners zijn bezig de gevaarlijke stoffen op te ruimen.

Premier Boiko Borisov heeft Hitrino bezocht en burgers opgeroepen om bloed te doneren. Nabijgelegen ziekenhuizen kampen met een bloedtekort. Hij verwacht dat het dodental nog verder zal oplopen. Sommige slachtoffers hebben brandwonden over meer dan 90 procent van hun lichaam.

De regering heeft maandag uitgeroepen tot dag van nationale rouw.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl