De voetbalsters van Ajax wonnen met 4-0 bij PEC Zwolle

Titelfavorieten winnen, PSV speelt gelijk

De twaalfde speelronde in de eredivisie vrouwen heeft voor weinig verrassingen gezorgd. Koploper Ajax won met 4-0 bij PEC Zwolle, nummer twee FC Twente was met 4-1 te sterk voor sc Heerenveen en nummer drie ADO Den Haag versloeg Telstar met 3-1.

PSV, de nummer vier van de ranglijst, speelde teleurstellend met 0-0 gelijk tegen laagvlieger Achilles '29.

Koploper Ajax had het lang lastig tegen PEC. Pas op slag van rust kopte Kelly Zeeman op aangeven van Davina Philtjens de 0-1 binnen. De 18-jarige Soraya Verhoeve maakte in de 70ste minuut haar eerste eredivisiedoelpunt en verdubbelde de score.

Betsy Hassett (85) en Inessa Kaagman (88) bepaalden vlak voor tijd de eindstand op 0-4.

Twente ruim langs sc Heerenveen

Ook FC Twente had het lang lastig, maar wist net als Ajax ruim te winnen. Ellen Jansen bracht haar ploege na een kleine twintig minuten via de rebound op voorsprong tegen sc Heerenveen, maar vlak na rust werd die teniet gedaan door Nathalie van den Heuvel.

Niet veel later tekende Jansen voor haar achtste competitietreffer en werd het uiteindelijk een makkelijke avond voor de Twentse vrouwen. Danique Kerkdijk (kopbal) en Jill Roord (schot na individuele actie) waren de andere doelpuntenmaaksters.

ADO wint, PSV gelijk

ADO Den Haag-Telstar was na de eerste helft al beslist. De thuisploeg zat op rozen, want het ging met een 3-0 voorsprong de kleedkamer in. Katja Snoeijs maakte in de tweede helft nog de eretreffer voor Telstar.

PSV moest winnen om aansluiting te houden bij de topdrie, maar kwam in eigen huis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Achilles '29.